Blacksmith gitaar- en bassnaren

Stratocaster bedradingsschema/wiring diagram

Stratocaster bedradingsschema/wiring diagram

Ben je op zoek naar onderdelen om het volume en/of tone circuit van je Stratocaster-stijl gitaar te upgraden of repareren? Onderstaand soldeerplan is een schematische weergave van de bedrading en de onderdelen voor een Stratocaster elektrische gitaar. Dit circuit bevat 3 single-coil pickups/elementen, 1 volumeknop, 2 tone knoppen en een 5-standen elementschakelaar.

 

 

Condensator

Voor de Neck Tone potmeter moet een Sprague Orange drop condensator >> geplaatst worden. Hierbij kies je tussen en condensator met een capaciteit van .1µF (ouderwets/’50s, donkerder) of .047µF (’60s, moderner, frisser)

Output jack

De output jack van Stratocaster modellen gitaren bevestig je op de jack output cover >>. Wil je de output jack van je Stratocaster vervangen, kies dan uit een van deze modellen elektrische gitaar output jacks >>.

Potmeters

Om de potmeter te laten passen op je huidige knop moet je weten of je een metrische potmeter of inch-style potmeter op je gitaar hebt. Let hierbij op het aantal kartels op de potmeter. USA/imperial potmeters hebben 24 ribbels (fine), en non-USA potmeters 18 ribbels (coarse)

Het tone circuit bestaat uit twee 250kOhm tone potmeters >>. Kijk voor de weerstand van de volume potmeter >> op de huidige potmeter voor de correcte weerstand in jouw gitaar.

Bij het upgraden van je potmeters is het ook mogelijk een kapotte of versleten tone of volumeknop te installeren. Let hierbij ook op de karteling van de potmeter en de knop.

Bedrading

Om de aardingsdraad en de signaaldraden uit elkaar te houden is het verstandig verschillende kleuren gitaarbedrading te gebruiken. Kies hiervoor bijvoorbeeld de zwarte Boston PBW1/BK gewaxt gevlochten gitaarbedrading, of de witte Boston PBW1/WH gewaxt gevlochten gitaarbedrading. Deze bedrading is ook verkrijgbaar in 3 meter en 15 meter lengte. Bekijk hier alle modellen interne gitaarbedrading >>.

Elementschakelaar

Dit diagram bevat een element schakelaar met 5 standen. Wil je deze vervangen of upgraden? Kijk hier voor alle modellen gitaar element schakelaars met 5 standen >>.

Share this Story

Related Posts