Blacksmith gitaar- en bassnaren

D’Addario Humidipak: makkelijk luchtvochtigheid van je gitaar regelen

D’Addario Humidipak: makkelijk luchtvochtigheid van je gitaar regelen

In een gitaarkoffer kan luchtvochtigheid ongemerkt een probleem worden. Zeker wanneer je de koffer lang dicht laat, bijvoorbeeld. Om dit te voorkomen heeft D’Addario het Humidipak-systeem ontwikkeld. Dit ingenieuze systeem zorgt automatisch dat je het hout van je gitaar in goede conditie blijft in je gitaarkoffer.

Het is belangrijk dat je de luchtvochtigheid in je gitaar goed in de gaten houdt wanneer je hem opbergt in een gitaarkoffer. Dit geldt voor gitaren met een klankkast, dus akoestische en klassieke gitaren (en ook voor ukuleles). Als je gitaar te droog of te vochtig is kan hij op termijn beschadigd raken. Te natte lucht kan zorgen dat het hout van je gitaar opzwelt. Te droge lucht daarentegen kan het hout laten splijten (en in het ergste geval) laten barsten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. D’Addario Humidipak zorgt dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over de vochtigheid in je instrument!

D’Addario Humidipak Maintain – voor dagelijks onderhoud

De Humidipak Maintain-serie van D’Addario is ontwikkeld voor dagelijks onderhoud van je gitaar. De Humidipak-zakjes houden de luchtvochtigheid automatisch tussen 45% en 50%. Je gitaar presteert namelijk het beste wanneer je tussen 40% en 60% relatieve luchtvochtigheid zit. De Humidipaks nemen vocht op en geven het af wanneer dat nodig is (two-way humidification). Installatie is simpel: je hangt twee zakjes in het klankgat van je gitaar en legt het derde zakje bij de kop van je gitaar. Bewaar de humidipaks altijd in een afgesloten ruimte, de zakjes gaan twee tot zes maanden mee. Wanneer de Humidipaks hard worden zijn ze aan vervanging toe. Bekijk hier de D’Addario Humidipak Maintain kit >>.

D'Addario Humidipak in klankgatD'Addario Humidipak in klankgat

Zo hang je de humidipaks in het klankgat.

D’Addario Humidipak Restore – voor extreem droge gitaren

De Humidipak Restore kits hebben in essentie dezelfde functie als de Humidipak Maintain kits, je gitaar bevochtigen. De Humidipak Restore is echter bedoeld om extreem droge gitaren te voorzien van het nodige vocht. Ze overbevochtigen je gitaar niet. Dit is een risico wanneer je een extreem droge gitaar voor het eerst bevochtigt. Wanneer de vochtigheid op het juiste niveau is kun je de vochtigheid verder onder controle houden met de Maintain zakjes. Bekijk hier de D’Addario Humidipak Restore kit >>.

D’Addario Humiditrak – automatisch vochtigheid monitoren

De Humidipak kit is ook verkrijgbaar met een automatische vochtigheidsmeter, de Humiditrak. Deze koppel je aan een speciaal ontwikkelde smartphone-app. Je kunt nu altijd zien wat de vochtigheid is van je instrument, zonder dat je in je gitaarkoffer hoeft te kijken! Super handig, zeker als je meerdere gitaren hebt. Je kunt in de app elk instrument een unieke naam geven.

Hij monitort trouwens niet alleen vochtigheid: wanneer er plotselinge schokken worden geregistreerd krijg je ook een push-melding. Je kunt ‘m gebruiken in iedere gitaarkoffer! Lees hier alles over de D’Addario Humiditrak >>.

Bekijk hier de installatie-video:

Bron: D’Addario.com

Share this Story

Related Posts