Blacksmith gitaar- en bassnaren

Product spotlight: D’Addario XS gecoate akoestische snaren

Product spotlight: D’Addario XS gecoate akoestische snaren

D’Addario komt met een nieuwe revolutionaire gecoate serie gitaarsnaren: de D’Addario XS-serie! Voorzien van ultradunne coating die de levensduur van de snaren verlengt en ze tevens een gladder speelgevoel geeft. Vooralsnog verkrijgbaar voor akoestische gitaar en mandoline. Dit zijn misschien wel de meest innovatieve gecoate snaren ooit gemaakt!

Coating 10x dunner dan een haar

De coating waar D’Addario de snaren van voorziet is 10 keer dunner dan een mensenhaar. De groeven tussen de windingen zijn compleet beschermd tegen vet en vuil van je handen. Ze behouden hierdoor veel langer hun toon dan niet-gecoate snaren. D’Addario XS gecoate snaren hebben een heel natuurlijk speelgevoel.

D'Addario XS snaren coating 10x dunner dan een haar

Afbeelding: D’Addario.com

In deze video kun je goed zien hoe de coating de snaar beschermt:

Constructie met zeshoekige snaarkern

De kern van de omwonden snaren is gemaakt van zeshoekig NY-Staal en heeft hierdoor een betere grip op het wikkeldraad. De zeshoekige vorm geeft tevens een langere levensduur en preciezere intonatie. D’Addario maakt al jaren gebruik van deze technologie en dit heeft zich keer op keer bewezen!

Fustion Twist bevestiging

Het eind van elke snaar is met behulp van D’Addario’s Fustion-Twist techniek aan het bal-einde bevestigd. De hoge snaren breken hierdoor minder snel en de hele snarenset behoudt hierdoor beter hun stemming.

Verbeterde stemstabiliteit

De Fusion-Twist bevestiging, gecombineerd met de NY-stalen snaarkern geven deze snaren een betere stemstabiliteit dan andere (gecoate) gitaarsnaren. Je hoeft ze minder vaak te stemmen en beleeft er dus meer speelplezier van.

Verschil met D’Addario XT

In tegenstelling tot de XT-serie van D’Addario zijn de XS-snaren voorzien van een (echte) coating. De D’Addario XT’s hebben een microscopische behandeling gehad (X-Treatment) wat technisch gezien geen coating is. Tevens hebben D’Addario XT gitaarsnaren hebben een natuurlijk speelgevoel en geven de XS een gladder speelgevoel.

Alleen voor akoestische instrumenten?

Het is niet bekend of je binnenkort XS-coated elektrische gitaarsnaren of bassnaren kan kopen.  De serie bestaat (momenteel) uit zes akoestische snarensets. Vijf voor akoestische (western) gitaar en één set voor mandoline. Bekijk ze hier allemaal >>.

Bekijk hier de introductievideo:

Share this Story

Related Posts