Blacksmith gitaar- en bassnaren

D’Addario NYXL gitaarsnaren de nieuwe standaard?

D’Addario NYXL gitaarsnaren de nieuwe standaard?

Leestijd: 5 minuten

D’Addario NYXL: beter dan ooit tevoren!

D’Addario NYXL elektrische gitaarsnaren zijn beter en verder op te drukken, klinken harder en beter en blijven op stemming dan enig andere snaar! D’Addario heeft deze snaren in New York ontwikkeld en geperfectioneerd. De NY-High Carbon stalen hoge snaren en snaar-kernen voorkomt dat je snaren zomaar breken!

D’Addario NYXLs zijn een stuk sterker en hebben tot 131% betere stemstabiliteit door een compleet nieuw ontwikkelde kerndraad. Dit heeft D’Addario gecombineerd door hun gepatenteerde ‘Fusion Twist’ bevestigings-techniek om de snaar aan het bal-einde te bevestigen. Het gebruikte Nickel Plated Steel heeft betere magnetische eigenschappen wat resulteert in hogere output en een betere mid-range kwaliteit met meer response en crunch. D’Addario NYXL gitaarsnaren zijn verkrijgbaar voor 6-snarige, 7-snarige en zelfs 8-snarige elektrische gitaren. NYXL bassnaren zijn ook verkrijgbaar.

De Feiten

Geen enkele snaar heeft ooit dit niveau van stabiliteit bereikt. Uit talloze tests blijkt dat NYXL snaren tot 131% beter op stemming blijven. Powerchords komen met deze gitaarsnaren echt tot hun recht. De snaren zijn 20 tot 40% sterker en produceren een vollere klank.

Deze snaren hebben 131% meer stabiliteit in stemming door een totaal vernieuwd concept voor het winden van de snaar. De nieuw ontwikkelde plain steel snaren en hebben betere magnetische eigenschappen wat resulteert in een hogere output en verbeterd mid-gebied (tussen 1 en 3.5kHz frequentie) voor meer presence en crunch. D’Addario NYXL snaren zijn getest op hun breekpunt. Deze lag bijna 15% hoger dan bij andere snaren.

Superieure stemstabiliteit

Geen enkele andere snaar biedt dezelfde stemstabiliteit als de D’Addario’s NYXL gitaarsnaren. Ze blijven tot 131% beter op stemming, waardoor je minder hoeft te stemmen en meer kunt spelen!


Hardere punch en crunch

De nieuwe NYXL vernikkelde staallegering geeft meer amplitude in het 1 kHz tot 3.5 kHz bereik, voor een modernere en algemenere klank, zonder het comfort te verliezen van de vernikkelde snaar die je gewend bent. Revolutionair!


Bend till you drop

Benden is nu mogelijk tot twee noten hoger. De NYXL snaren zijn dan nog pas op 75% van hun breekpunt. In dezelfde setting zijn standaard snaren op 90% van hun breekpunt. Bekijk ook eens de Torture Test onderaan de pagina, je zult versteld staan van de bestendigheid van deze snaren!

D'Addario NYXL gitaarsnaren: bend till you drop!


De hele D’Addario NYXL serie in het kort

7-Snarige sets

8-Snarige sets


Bekijk hier de NYXL introductievideo


Bekijk de NYXL Torture Test

Bron: daddario.com

Share this Story

Related Posts