Blacksmith gitaar- en bassnaren

GruvGear FretWedge headstock-demper: details!

GruvGear FretWedge headstock-demper: details!

Gruv Gear zet de puntjes op de i. Vooral als je met high gain-instellingen op je versterker speelt, kunnen de snaren van je gitaar of bas onbedoelde boventonen en andere resonantie produceren, en dan met name de snaren die je niet bespeelt en het gebied tussen de kam en de stemmechanieken.

Headstock-demper

Gruv Gear bracht om ongeveer diezelfde reden eerder al de FretWrap op de markt, waarmee je de snaren die je niet bespeelt op de hals kunt afdempen. Dit is een band van dempend materiaal die je als het ware mee schuift met de positie waarop je speelt. Alleen de snaren die je met je vingers klemt, klinken op dat moment door. Zo brengen meeklinkende snaren je vervormde geluid niet om zeep.
Dit geldt ook voor het gebied bóven de kam en daarvoor is de FretWedge headstock-demper ontwikkeld.

Ongewenst

De Fretwedge schuif je nét voor de kam op de headstock onder de snaren. Daar zorgt hij ervoor dat de snaren ook in dat gebied niet gaan meeklinken. Het lijkt een detail, maar gitaristen die gaan voor de optimale sound zweren erbij. Op deze manier kun je – zeker als je ook de FretWrap gebruikt – 100% van de ongewenste resonanties van de snaren voorkomen.

Hij wordt geleverd in een pakket van twee stuks en is verkrijgbaar in drie breedtes SM – voor 6-snarige gitaren en 4-snarige bassen, MD voor 7-snarige gitaren en 5-snarige bassen, en de LG voor 8-snarige gitaren en 6-snarige bassen.

Lees meer op: gruvgear.com

Share this Story

Related Posts