Blacksmith gitaar- en bassnaren

Dunlop Tortex Plectrums, vormen en mogelijkheden

Dunlop Tortex Plectrums, vormen en mogelijkheden

Jim Dunlop ontwikkelt het design van het plectrum vanaf het eerste begin en vraagt zich continu af wat er verbeterd kan worden. Tortex plectrums klinken helder en direct en met hun matte oppervlak geven ze een goede grip. Tortex plectrums werden meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en tot op de dag van vandaag worden nog steeds nieuwe modellen gemaakt om de mogelijkheden voor gitaristen verder uit te breiden.

Tortex Standaard

Tortex standaard is de meest gebruikte plectrum vorm. De gelijkmatige ronding aan de bovenzijde maakt dat dit plectrum altijd goed voelt en speelt. de vorm van de tip geeft de perfecte balans tussen een volle toon en goede articulatie.

Tortex Triangle

Het Dunlop Tortex Triangle plectrum heeft bredere ‘schouders’ waardoor je meer oppervlak hebt om vast te houden. Hij is ook zeer populair onder bassisten voor de extra attack die hij geeft als je hem op dikkere snaren gebruikt.

Tortex Sharp

Het Dunlop Tortex Sharp plectrum voelt redelijk hetzelfde aan als de Tortex Standaard maar de tip is een compleet ander verhaal. De scherpe tip maakt hem ideaal voor gitaristen die meer articulatie zoeken en nog nauwkeuriger willen spelen.

Tortex III

Dunlop Tortex III plectrums hebben de vertrouwde grootte van de Tortex Standaard plectrum maar heeft een vorm die meer lijkt op de populaire Jazz III die bekend staat om zijn snelheid, precisie en articulatie. Het beste van twee werelden!

Tortex Fins

Dunlop Tortex Fins heeft een speciale vorm de avonturiers onder de gitaristen. Hij heeft verschillende gevormde zijden waardoor je soorten klanten kunt maken, van helder tot de ‘snappy’ sound van Tortex.

Bron: jimdunlop.com

Share this Story

Related Posts