Blacksmith gitaar- en bassnaren

Planet Waves Humiditrak – 24/7 instrument monitoring

Planet Waves Humiditrak – 24/7 instrument monitoring

Kijk in je gitaarkoffer zonder hem te openen

humiditrak sensor

De Humiditrak sensor

De D’Addario Humiditrak biedt je de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en temperatuur van je gitaar continu in de gaten te houden door middel van een sensor en een gratis app voor je mobiele telefoon. De sensor, die je gewoon in je gitaarkoffer legt, verbindt met de app op je telefoon via bluetooth en geeft door middel van een push-notificatie een melding als er voor je gitaar slechte klimaatomstandigheden ontstaan in je gitaarkoffer. Ook plotselinge schokken worden geregistreerd, bijvoorbeeld als de gitaarkoffer omvalt. Je krijgt dan meteen een melding om je gitaar te controleren op schade.

Inzicht in één oogopslag met de Humiditrak app

humiditrak app
De Humiditrak app geeft een overzicht van de temperatuur en luchtvochtigheid per uur, per dag en per maand. Handig als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij een gitaar die je misschien niet zo vaak gebruikt. Je kunt op basis van de gegevens er dan voor kiezen om de gitaar op een andere plaats te bewaren. Ook status van de batterij van de sensor is te zien, dus je kunt de sensor altijd op tijd van nieuwe stroom voorzien. Er zijn meerdere sensoren tegelijk te koppelen aan de app, dus zelfs als je een omvangrijke verzameling gitaren hebt, is dat geen probleem. De sensor is klein genoeg om een plaats te vinden in nagenoeg elke koffer.

Niet alleen voor gitaren

humiditrak toepassing

De Humiditrak is vanzelfsprekend ook te gebruiken voor andere instrumenten. Denk daarbij aan contrabas, cello en viool. Maar eigenlijk is de Humiditrak inzetbaar bij elk instrument waarbij een goed (koffer)klimaat belangrijk is.

Bekijk de D’Addario Humiditrak hier>> 

Share this Story

Related Posts