Blacksmith gitaar- en bassnaren

DR Fat Beams Bassnaren: onvoorstelbaar goed!

DR Fat Beams Bassnaren: onvoorstelbaar goed!

De wereldberoemde bassist Marcus Miller heeft hoogstpersoonlijk samengewerkt met DR om een nieuwe en verbeterde versie te ontwikkelen van één van de beste staalomwonden bassnaren die verkrijgbaar zijn op de huidige markt. Het duurde meer dan een jaar, maar het resultaat is een “vetter, dieper en veel beter klinkende” snaar die aan de hoge eisen van Marcus Miller voldoet. Een vettere klank, een dieper geluid, een lekkerder gevoel en een goede respons zijn de punten waarop Marcus Miller’s ‘Fat-Beams’ zich onderscheiden van alle andere gemiddelde bassnaren. De nieuwe ‘Fat-Beams’ voelen ook subliem over de hele lengte van de snaar, en ook tussen de snaren onderling.

Als je de vergelijking neemt met de DR Strings Hi-Beams bassnaren zul je ervaren dat deze een helder en transparante sound geven en genoeg laag, zeker als je wat langer op deze snaren speelt zul je merken dat ze beter gaan klinken.

Maar dan de Fat Beams die doen hun naam echt eer aan: diep grommend laag, geweldig gewoon! Het hoog is op een zéér prettige manier aanwezig, lekker fel, niet schel zoals bij de Hi-Beams. De DR Fat Beams Bassnaren komen nog veel beter tot hun recht wanneer je deze gebruikt in een band, op hetzelfde volume zijn ze toch meer aanwezig dit komt waarschijnlijk door de dikkere snaren die zondermeer een hogere output hebben.

DR Strings Fat Beams informatie-video

Speelgemak

De Hi-Beams DR snaren zijn erg makkelijk te bespelen. Voor bends hoef je echt niet veel krachtsinspanning te leveren, als je wilt slappen is slechts een lichte aanraking al voldoende. De hogere snaren moet je wel wat harder aanslaan dan de lagere snaren om een vergelijkbare output te krijgen, en wellicht is een aanpassing van de pickup hoogte ook wenselijk.

De DR Fat Beams daarentegen zijn erg gemakkelijk te bespelen, ze spelen iets zwaarder bends en slapping vereist iets meer inspanning. Daar staat tegenover dat ze uitermate geschikt zijn voor fingerstyle, door de dikkere snaren heb je meer houvast om aan te plukken.

De DR Hi-Beams leggen het wat de klank betreft af tegen de DR Fat Beams Bassnaren, als je echt voor een fantastisch geluid wilt gaan dan is de uitgave van wat meer euro’s het zeker waard. Qua bespeelbaarheid hangt het er vanaf voor wat voor doeleinde je de snaren wilt gaan gebruiken: bij slapping zijn de Hi-Beams een must zeker wanneer het tempo omhoog gaat. Wanneer je voornamelijk fingerstyle speelt dan zijn de DR Fat Beams Bassnaren geschikter.

De DR Strings Fat Beams Bassnaren zijn verkrijgbaar voor 4-snarige basgitaar of 5-snarige basgitaar.

Share this Story

Related Posts