Blacksmith gitaar- en bassnaren

Losse Snaren de oplossing voor paniek!

Losse Snaren de oplossing voor paniek!

Het is natuurlijk de nachtmerrie van iedere gitarist, een knappende snaar niet wanneer je thuis oefent of tijdens de repetitie maar juist wanneer je op het podium staat! Natuurlijk heeft iedere gitarist een extra setje snaren in zijn koffer mocht dit gebeuren maar er zijn ook losse snaren te verkrijgen zodat je niet altijd een hele extra set hoeft aan te schaffen, losse snaren de oplossing voor paniek!

Hoge snaren

Vaak is het dezelfde snaar die knapt en ook bijna altijd de hogere B of E, dan is het makkelijk dat je daar een paar extra losse snaren van in je koffer hebt. De hoge snaren zijn dunner en hebben behoorlijk meer te verduren dan de lage bassnaren (bend, tremolo, plectrum aanslag, etc.). Het knappen van een gitaarsnaar tijdens een optreden of concert overkomt zelfs de allerbeste gitaristen. En het gebeurt helaas altijd onverwacht en op een slecht moment. Juist als je lekker intensief aan het spelen bent en dan vooral soleerwerk gebeurt dit vaak. Heb je een vaste brug dan is het probleem niet zo groot en kun je gewoon doorspelen, maar als je een tremelo hebt dan is het noodzaak om zo snel mogelijk te stoppen met spelen want anders klinkt je gitaar zo verschrikkelijk vals dat het je optreden niet ten goede komt.

d-addario-pl010-snaar

Niets aan te doen

Voorkomen van het springen/knappen van je snaren kun je helaas niet. Wel is het aan te raden om regelmatig nieuwe snaren op je gitaar te leggen, zeker wanneer je een optreden hebt, dit verkleint zeker het risico dat dit kan gebeuren. Ook verstandig is het om je gitaar regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, afstellen kan zeker voorkomen dat er snel een snaar knapt en zorgt voor een goede sound en speelgemak. Ook een uitkomst is om een reservegitaar bij je te hebben zodat je snel door kunt gaan, is dit niet het geval dan zijn losse snaren de uitkomst om redelijk snel de geknapte snaar te vervangen.

Welke neem ik nu mee?

Het meest handige is om een aantal losse snaren Hoge E en B snaren in je koffer te hebben, uiteraard is de keuze aan jou welke dikte je wenst en wat je gewend bent om op te spelen. Losse snaren zijn in alle variaties en diktes te verkrijgen, je kunt zelfs alternatieve stemmingen samenstellen met losse snaren als je dat zou willen je hoeft dus niet uit te gaan van de standaard sets die te verkrijgen zijn zoals wij die allemaal kennen.

d-addario-pl-010-5-pack-losse-snaren

Conclusie

Bij Snarenshop.nl vindt je een groot assortiment van diverse merken losse snaren wat ideaal is om snel een snaar te vervangen, extra snaren is zeker aan te raden en regelmatig vervangen van je snaren ook. Dus geen paniek zorg voor een losse snaar backup zodat je nooit snel in de problemen komt!

Share this Story

Related Posts