Blacksmith gitaar- en bassnaren

Dunlop 50th Anniversary Nylon Plectrum

Dunlop 50th Anniversary Nylon Plectrum

Dunlop

Wie kent ze niet? De Dunlop plectrums die al sinds jaar en dag gebruikt worden door vele gitaristen bekend en onbekend. Het begon allemaal 50jaar geleden met Berkeley een machinist die bij Jim Dunlop werkte als reparateur (wat later Dunlop Manufacturing Inc. zou gaan heten) Steeds meer prominente spelers gingen zich richten op Dunlop producten en Jim wilde zijn lijn verder uitbreiden. Op basis van input van gitaristen, een het scherpe oog voor de behoeften in de markt, en het gevoel van de precisie van zijn machinist die alles in perfectie fabriceerde gaf Jim Dunlop zijn spelers meer mogelijkheden dan ooit tevoren in hun keuzes van het bruikbare gereedschap. “Ik wilde alleen maar iets unieks waarvan ik wist dat muzikanten dat zouden gebruiken.

ADU-442P88-B

patent

Ik kreeg een patent op een vingerplectrum die wij hadden afgerond aan de nagelriem, en ik maakte deze in zes maten. Toen dat succesvol was besloot ik dat ik flatpicks zou gaan maken, en ik begon door het maken van geponste celluloid. Je had alleen maar zwaar, medium en licht in die dagen maar ik was op zoek naar iets om mij te onderscheiden, dus besloot ik dat ik nylon flatpicks zou gaan maken in zes maten, van .38mm een echt lichte variant en echt zware tot 1mm. De Nylon plectrums waren een groot succes en we verkopen ze nog steeds vandaag de dag. Door de succesvolle verkoop en het gebruik van de Nylon plectrums ging Dunlop experimenteren met verschillende vormen, diktes en materialen, en in het proces veranderde niet alleen de markt, maar de muziekwereld ook.

studerende muzikant

Dat wat de muziekstudent nodig heeft is hetgeen wat Jim Dunlop heeft gedreven om de nylon plectrum te evolueren en verder te onderzoeken hoe de plectrums die nodig zijn om verschillende instrumenten te bespelen en de handel daarvan zou kunnen worden verbeterd. “Ik las werkelijk ieder nummer van Guitar Player Magazine en alle stukken over alles wat gitaristen wensten en zochten in een perfecte plectrum heb ik eruit gehaald. Ik vond dat die informatie, die vooral ging over de vorm voor mij cruciaal was en daardoor ben ik begonnen met de Jazz I, II en III plectrums puur op de vraag die gitaristen stelden in de magazine’s. Ik ben erin geslaagd om een ​​home run met de Jazz III te raken, omdat dat één van de meest succesvolle plectrums is die wij gemaakt hebben.

succes

In plaats van achterover leunen en voort te gaan op het succes van zijn plectrumlijn die destijds succesvol verkocht ging Jim Dunlop gestaag vooruit. Toen op een gegeven moment de tortoiseshell de heilige graal van plectrum materiaal niet meer beschikbaar was en niemand met een geschikte vervanging kon komen ging Dunlop experimenteren met een materiaal die hij later Tortex zou noemen. Dit materiaal zou in dezelfde succesvolle lijn moeten staan als de populaire Nylon plectrum maar het werd zijn best verkochte plectrum in de late jaren’90. Harder dan nylon, duurzamer dan celluloid, flexibel, maar met grote articulatie was de Tortex een game-changer.

succesvolle bands

Na de release van deze nieuwe revolutionaire plectrum gingen wereldberoemde bands als Metallica, Soundgarden, Nirvana, Alice in Chains, en vele anderen deze Tortex plectrum allemaal exclusief gebruiken en was net als de Jazz III een groot succes.
De Dunlop plectrum lijn zou blijven groeien en uitbreiden, met meer vormen, kleuren, graphics, texturen en materialen. Nieuwe toevoegingen zijn de Delrin en Ultex plectrums evenals de nieuwe Primetone serie die het geheel naar een nog hoger niveau tillen door dat deze met de hand gepolijst zijn en nauwkeurige afgeronde randen hebben voor een nog betere ”feel en attack”

consistent

Jim Dunlop zegt “Ik denk dat enige woord hiervoor consistentie is je moet consistent zijn want als een gitarist naar een winkel gaat en hij daar een plectrum koopt voor de eerste keer dan wil hij dezelfde plectrum ook later weer aanschaffen omdat hij daar tevreden over was. Als hij toen een 1 mm plectrum had gekocht moet het nu ook precies hetzelfde zijn en voelen en klinken als de vorige plectrum en ik probeer om dat te doen. Ik probeer om die consistentie in te bouwen in alles wat wij doen in onze productlijn en nu zijn we hier met de Dunlop 50th anniversary Nylon plectrum.

50th Anniversary

Nu is er dan de Dunlop 50th anniversary Nylon plectrum uitgekomen, nog beter materiaal met een fantastische grip in de diktes 0.60-0.73-0.88 unieke plectrums met een nog betere articulatie en verfijning van je gitaargeluid, probeer ze nu en sta versteld!

Share this Story

Related Posts