Blacksmith gitaar- en bassnaren

EVH D-Tuna in een oogwenk naar Drop-D

EVH D-Tuna in een oogwenk naar Drop-D

De EVH D-Tuna is een uniek gepatenteerde uitvinding van Eddie Van Halen dat spelers in staat stelt om in een oogwenk te downtunen op de lage E snaar naar D en weer terug. De D-Tuna is een standaard uitrusting op de persoonlijke gitaren van Eddie Van Halen ’s destijds Peavey, Musicman en nu Fender signature series met vergrendelde Floyd Rose tremelo die hij gebruikt sinds de vroege jaren’90. Sindsdien zijn er duizenden D-Tuna’s verkocht over de hele wereld . De EVH D-Tuna is er trots op door vele professionele spelers zoals Warren DeMartini (RATT), Michael Wilton (Queensryche) en Dave “The Snake” Sabo (Skid Row) gebruikt te worden om maar een paar gitaristen te noemen en het werkt echt!

wolf_dtuna

“Het kan niet eenvoudiger om deze te installeren . U verwijdert de string borgschroef van de lage E – zadel op de brug en vervang deze door één van de twee D-Tuna borg/stel schroeven met het veertje en natuurlijk de D-Tuna . En dat is zowat alles wat het is, even stemmen en klaar om te gaan naar Drop-D meer is het niet, en mocht je het willen vervangen of op een andere gitaar willen plaatsen is het in een paar minuten geregeld. ” – Edward Van Halen

fender-5550121468-evh-d-tuna-chrome-uitgepakt

Share this Story

Related Posts