Blacksmith gitaar- en bassnaren

De Baritongitaar,wie gebruikt of koopt een Baritongitaar?

De Baritongitaar,wie gebruikt of koopt een Baritongitaar?

Steeds meer gitaristen in de Heavy Metal, Rock, Progressive en zelfs Jazz muziek kopen Baritongitaren door hun opmerkelijke mogelijkheden en sound.

Alle feiten op een rij:
De Baritongitaar is normaal gesproken een kwart lager gestemd dan de gitaar in normale stemming. De stemming is vaak B-E-A-D-Fis-B om deze lagere tonen goed te laten klinken heeft een Baritongitaar een langere mensuur dan een gewone elektrische gitaar. Je zou een gewone gitaar elektrisch of akoestisch om kunnen bouwen tot een Baritongitaar door er dikkere snaren op te zetten die je dan vervolgens een kwart lager stemt. Maar dit valt vaak erg tegen, ten eerste passen de dikkere snaren niet goed in de topkam of op de stemmechanieken, maar ook omdat het gewoon niet mooi klinkt als een Bariton gitaar.

Normale gitaar?
Een normale gitaar is nu eenmaal niet ontworpen voor zulke dikke snaren, maar toch kun je op je gewone gitaar dit ook nabootsen. De oplossing is om dan een dikkere set snaren te kopen dan die je gewend bent. Koop je normaal een set 009-042, koop dan nu eens een set 010-047. Koop je normaal 011-048 probeer dan eens 012-054. Zodra je deze set snaren op je gitaar hebt gezet stem ze dan een hele toon lager,daardoor zal de snaarspanning vrijwel gelijk zijn aan wat je normaal gewend bent en de dikkere snaren kunnen geen kwaad voor je gitaar! Hij bespeeld nog steeds prettig en je gitaar klinkt nu wel een hele toon lager. Dit geeft een verrassend resultaat zowel solo of acoustisch en kan heel inspirerend werken en deuren openen naar een geheel andere stijl muziek of het spelen van andere muziek.

Conclusie:
Simpelweg je snaren lager stemmen is niet de oplossing je gitaar gaat er slechter door klinken je gitaar kan die lagere stemming niet aan en “werkt” dan gewoon niet goed, dit compenseer je dus door er dikkere snaren op te zetten als je dit probeert heb je misschien ineens een andere of betere gitaar zonder de aanschaf van een Bariton gitaar!

Snaren:
Heb je een Baritongitaar of een gewone gitaar en je wilt het eens proberen om met een lagere stemming te gaan spelen? Kijk dan eens in onze webshop www.snarenshop.nl voor de geschikte set snaren of ga direct naar onze tip!

Share this Story

Related Posts