Blacksmith gitaar- en bassnaren

Gibson Guitars USA verhogen hun prijzen met 29% voor 2015!

Gibson Guitars USA verhogen hun prijzen met 29% voor 2015!

Nieuw voor 2015
Voorafgaand aan de release van hun nieuwe 2015 modellen heeft Gibson USA nog steeds het leidende muziekinstrumentenbedrijf in de wereld gepland een reeks wijzigingen aan zijn lineup van de Gibson gitaar door te voeren met een behoorlijke prijsstijging over de gehele linie. Overwegende was de (fabrikant adviesprijs) voor een 2014 Les Paul Standard met een normale flametop $2999, de gelijkwaardige Les Paul Standard 2015 zal beginnen bij $3879 dit is maar liefst een verhoging van ongeveer 29%!!

Veranderingen
Naast dat Gibson de prijzen verhoogd gaan er ook grote veranderingen komen aan het uiterlijk en opties van de aangeboden gitaren voor 2015. Ook het aantal modellen dat in hun catalogus komt te staan gaat drastisch terug, komt nog bij dat Gibson ook niet meer bepaalde finishes en opties voor bepaalde gekozen bovenbladen (toppen) gaat aanbieden specifiek voor de gitaar als de Les Paul Standard. Dit zou het einde betekenen van de minder dure gitaren zoals de Les Paul Studio die al snel $1000 onder de standaard Les Paul modellen zitten.

Zelftuning systeem de Min-Etune
Andere wijzigingen betreffen de uitbreiding van het Min-ETune geautomatiseerd tuning systeem, die zal worden gebrandmerkt als “G-Force,” deze komt als standaard op bijna alle gitaren. In de viering van de 100e verjaardag van Les Paul zelf worden alle 2015 Les Paul modellen voorzien van een swirly handgeschreven “Les Paul 100” headstock logo, dit markeert ook het vertrek van de traditionele Les Paul logo die te zien was op de gitaar voor decennia. Wat betreft nieuwe specs, is Gibson overgestapt op een brass topkam (nut) genaamd de ‘’Zero fret Nut’’ en een verandering in de breedte van de nek op de meeste modellen.

Conclusie
Gibson is natuurlijk geen vreemdeling in het veranderen van de specs en prijsverhogingen. Deze komende updates waarvan nu al de eerste gitaren uitgeleverd worden markeert echter wat waarschijnlijk de meest drastische verandering van Gibson USA is sinds hun bestaan. Hier bij Gitaarblogger zullen we deze vernieuwing scherp en geinteresseerd blijven volgen om te zien hoe deze wijziging invloed heeft op de huidige markt voor elektrische gitaren.

Share this Story

Related Posts